Gedenkjaar sterfdag Johan van Oldenbarnvelt onder de aandacht bij Nieuwspoort

Op 13 mei van dit jaar is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt, medegrondlegger van onze onafhankelijke staat, is geëxecuteerd. Om dit feit te herdenken organiseert de Johan van Oldenbarnevelt Stichting vanaf 30 januari een lezingencyclus in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag

De kosten voor het bijwonen van één van de lezingen bedragen 25 euro voor een
Poortenaar en 50 euro voor introducé

Kaarten kunt u bestellen op deze pagina, U kunt ook pinnen bij aanvang.

Nieuwspoort – Lange Poten 10 te Den Haag.

Reserveer alvast de volgende data in uw agenda:

27 maart (lezing door Bart de Koning van de Correspondent)

24 april (lezing door Martin Sommer van de Volkskrant),
22 mei, 26 juni, 25 september, 30 october (namen sprekers nog niet bekend).
Op 27 maart 2019 houdt journalist Bart de Koning, werkzaam voor de Correspondent, de tweede lezing in de reeks. De volgende lezing zal worden gehouden door Martin Sommer (de Volkskrant).

De lezing van De Koning gaat over de relatie van de overheid tot de burger in het licht van de rechtsstaat. Een wankel evenwicht dat naar de verkeerde kant aan het hellen is.

“Vergeet Facebook en Google. De grootste bedreiging voor onze privacy en andere grondrechten komt van de overheid. Na 9/11 zijn er talloze maatregelen tegen terrorisme ingevoerd, zoals het afpakken van flesjes water op vliegvelden, identificatieplicht voor iedereen, meer bevoegdheden voor inlichtingendiensten en het opslaan van telefoon- en internetgegevens.
Deze inbreuken op onze burgerrechten kosten veel geld en mankracht, terwijl onduidelijk is hoe effectief deze maatregelen zijn. Niemand is meer veilig voor digitale spionage: burgers, politici, advocaten, journalisten – iedereen staat onder de tap. Deze aanval op de privacy is een ernstige bedreiging voor onze democratie en onze rechtsstaat.”

De zaal is geopend vanaf 15:30 uur, aanvang van de lezing is 16:00 uur. De Stichting kan vooraf een rondleiding organiseren in het Haags Historisch Museum waar tot 14 april een tentoonstelling is over JVO. Gaarne kenbaar maken bij inschrijving. Toegang tot de tentoonstelling kost € 10 en is gratis met de Museumkaart.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken per mail (stichtingjvoacademie@gmail.com) of per telefoon (078) 614 24 08.

De Johan van OldenBarnevelt Stichting is al 35 jaar gespecialiseerd in Omgevingsrecht op het gebied van planschade en
nadeelcompensatie. De stichting adviseerde inmiddels, samen met bevlogen vakspecialisten, al meer dan 80 gemeenten en vele particulieren.
www.planschadenet.nlBoy Frank directeur JVO400 lezingen samen met Eric Meijer, directeur JVO academie, de initiator van de lezingen-cyclus.

Inschrijven:

Vul hier onder het formulier in voor aanmelding en betaling via ideal. Wilt u per factuur betalen, bel dan met 078-6142408 voor aanmelding. U kunt ook pinnen bij aanvang.

Ja, ik ben een Poorter

Boekje “het stokje van Johan van Oldenbarnevelt” 96 bladzijden.

Overnachting na afloop is mogelijk in een door ons geselecteerd gerenomeerd hotel in het Statenkwartier. U betaald eenmalig 100 euro reserveringskosten per persoon voor overnachting en ontbijt. Wij maken de reservering op naam voor u in orde.

Voorts kunnen we een rondleiding organiseren in het Haags Historisch Museum indien u dit kenbaar maakt met Museumkaart gratis of tegen betaling van 10 euro.

Total: € -
Inschrijven

U krijgt direct een e-mail ter bevesteging van uw inschrijving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *