Dag 1: 4 oktober Den Haag, 11 oktober Zwolle, 29 november Venlo
Dag 2: 25 oktober Leiden, 1 november Groningen, 13 december Roermond
Dag 3: 8 november Enschede, 15 november Rotterdam, 22 november Maastricht
Dag 1
Omgevingsrecht
Deze dag staat in het teken van de actualiteit van het omgevingsrecht. Planschade en nadeelcompensatie zijn hierbij een belangrijk juridisch instrumenten in de huidige wetgeving (Wro) en in de overgangswetgeving die zal gelden vanaf 1 januari 2021. Belangrijk onderdelen van het recht in de nieuwe omgevingswet is om precies om te weten welke gevolgen de wet heeft vanaf 1 januari 2021. Daarbij zal Jeroen Huijben beleidscoördinator Omgevingswet bij het Ministerie van BiZa spreken over de invoeringswet en overgangswetgeving. Daarnaast zal hij hoofdstuk 15 Omgevingswet (nadeelcompensatie) en de staalkaarten bespreken. Deels is het ingewikkelde materie maar Jeroen Huijben heeft de wetgeving voor een gedeelte gemaakt en kent de achtergronden voor 100%. Aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden. Jurisprudentie en wetgeving schetsen de drie docenten de achtergronden van genoemde onderwerpen. Na het seminar zenden we actuele documenten via een Nieuwsbrief toe aan de deelnemers tot de invoering van de wetgeving per 1 januari 2021.
Dag 2
Omgevings Wet
Deze dag staat op een praktische manier in het teken van de nieuwe omgevingswet. We nemen u mee op onze vraag welke nieuwe bestuurlijke kansen er liggen voor een betere omgang met ons leefmillieu. Planschade en nadeelcompensatie is hierbij een belangrijk juridische instrument. Belangrijk aspect voor degene die met de nieuwe omgevingswet gaan werken is, om te weten welke impact de komende wet gaat hebben op de bestaande regelgeving en procedures. Anders dan op de eerste dag, ligt nu de vraag centraal hoe ver we kunnen gaan bij het nemen van afdoende voorzorg maatregelen vooraf. Als laatste schetsen we aan de hand van de praktijk hoever het met de automatisering staat. Welk effect heeft het Digitale Stelsel van de Omgevingswet op de manier van werken voor het individu en organisatie? Aan de hand van aansprekende praktijk voorbeelden schetsen de sprekers vanuit hun vakgebied, de dagelijkse praktijk. Naast het benoemen van de actuele ontwikkelingen zal er ook ruimte zijn voor het benoemen van knelpunten en oplossingen.
Dag 3
Omgevingsontwikkeling
Deze dag staat op een inhoudelijke manier in het teken van de omgevingsontwikkeling. We schetsen samen met u de nieuwe rol van de overheid. Welke rol van betekenis nemen het verbeteren van het overleg en het veranderde overheidsbeleid straks in? We nemen u mee op onze vraag welke nieuwe bestuurlijke kansen er liggen voor een betere omgang met onze omgevingsontwikkeling en de rol van de burger en overheid. Een goede organisatie van de uitvoeringspraktijk omgevingswet is hierbij een belangrijk instrument voor de ambtelijke organistaie. Belangrijk aspect voor degene die met de nieuwe omgevingswet gaan werken is, om te weten welke impact de komende wet gaat hebben op de bestaande regelgeving en procedures. Anders dan op de eerste en tweede dag, ligt nu de vraag centraal hoe we organisatiemanagement zo kunnen inrichten dat de nieuwe wet voor mentaliteits en gedragsverandering zorgt, en dus automatisch tot besparingen zal leiden. Naast het benoemen van de actuele ontwikkelingen zal er ook ruimte zijn voor het benoemen van knelpunten en oplossingen. Aan de hand van aansprekende praktijk voorbeelden schetsen de sprekers vanuit hun vakgebied, oplossingen.
Inschrijven:
Vul hier onder het formulier in voor aanmelding en betaling via ideal. Wilt u per factuur betalen, bel dan met 078-6142408 voor aanmelding.