Alle wetten die betrekking hebben op de leefomgeving worden naar één wet; de Omgevingswet.

U heeft geluk!

Deze 4-delige webinar reeks is afgelopen, maar u kunt de live opnamen terugkijken!

Van € 450,00 (bijwonen live versie)

voor € 150,00 (terugkijken live versie)

bedragen zijn exclusief BTW

Kijk de webinars terug op een moment dat het u schikt. Heeft u nadien toch nog vragen? Maak dan gebruik van onze unieke extra service.
Unieke extra service: tot 2022 heeft u gelegenheid tot het stellen van uw persoonlijke vragen met betrekking tot het DSO.

Ja, ik wil de DSO live webinars terugkijken Ik meld mij aan

Alle wetten die betrekking hebben op de leefomgeving worden naar één wet; de Omgevingswet. De regels voor ruimtelijke ontwikkeling worden en zijn ontworpen. Het  Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO)  is een hulpmiddel voor de integrale werking van de Omgevingswet. Gemeenten, provincies, waterschappen en het moeten elk hun eigen software van vergunnings-, plan- en zaaksystemen digitaal aansluiten op het DSO. Dit is nodig om na inwerkingtreding van de wet ,  vergunningaanvragen en meldingen te ontvangen, toe te passen regels en vragenbomen te sluiten en digitale plannen en plannen te kunnen publiceren. 

Stel uw vraag in onze LIVE  webinars 

Deze operatie is zowel op en bestuurlijk als op technisch niveau zeer complex. Wij dan krijgen ook  veel vragen over de DSO en de landelijke voorziening (DSO-LV). Ook u zult uw vragen hebben; wie doet wat, waar liggen de verantwoordelijkheden, wat zijn de voordelen, wat verandert er ten opzichte van nu  en  wanneer is het gereed? In onze vierdelige live  webinar serie (met terugkijkmogelijkheid!) krijgt u inzicht in de DSO. Van gaan we de verdieping in en krijgen u een stukje maatwerk ‘op de weg ‘.      

Interactief en persoonlijk

In  vier sessies van ongeveer één uur  krijgt een aast de behandeling van een aantal vaste onderwerpen, ook de gelegenheid voor het stellen van uw persoonlijke vragen over  het DSO . Op deze manier kunnen wij u, naast de essentiële informatie, ook een levering leveren. De groepsgrootte is beperkt, zodat we kunnen leren.  

Docent

Voor dit  webinar  is uw docent Elly  Romanesko . In op dracht Van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is ZIJ als gateway  reviewer  Zeer NAUW Betrokken bij de Uitvoering Van het DSO. Dichter bij de bron kunt u bijna niet komen!    meer informatie over deze docent 

Voor wie

De  webinar  is bedoeld voor zowel de overheid als het bedrijfsleven. De Omgevingswet is immers integraal en gerealiseerd velen in het proces van gebiedsontwikkeling. Van manager tot medewerker, van initiatiefnemer tot belangenvertegenwoordiger, van bestuurder tot politicus. 

Reserveer

Zet de data van de vier  webinars  vast in uw agenda! Aanvangstijd altijd om 20:00 uur (Zoom). 

                    

 • donderdag 24 juni
  – introductie DSO; hoofdlijnen in de implementatie en werking van het DSO
  – inventarisatie van uw informatie hebben
 • dinsdag 29 juni
  – na aansluiten
  – verdere inventarisatie van uw informatie wensen
 • donderdag 1 juli
  – toepasbare regels maken? Multidisciplinaire teams en Interbestuurlijke samenwerking
  – verdere en inventarisatie van uw informatie
 • donderdag 15 juli
  – de transformatie; een doorkijkje naar het vervolg na de invoering per 1 januari 2022, lopende tot 1 januari 2029
  – optioneel de volgende onderwerpen

  • Vergunningsketen
  • Planketen
  • Minimale eisen bij invoering en vervolg

– over al uw vragen en onduidelijkheden over het DSO

Aanmelden

Kosten voor deze vierdelige webinar: €450,= exclusief BTW. Vraag alvast alvast in uw organisatie naar het opleidingsbudget!